Ti s-a intamplat sa primesti amenzi pentru transportatorii din Italia si sa iti fie retinute camioanele pe teritoriul lor? - GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT Ti s-a intamplat sa primesti amenzi pentru transportatorii din Italia si sa iti fie retinute camioanele pe teritoriul lor? - GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT
Certificate Disponibile Gratuit
Certificate Disponibile Gratuit

GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT

Certificate Disponibile Gratuit

Ti s-a intamplat sa primesti amenzi pentru transportatorii din Italia si sa iti fie retinute camioanele pe teritoriul lor?

Transporturile internationale iti dau tot mai multe batai de cap?

Legislatia difera in fiecare tara si probabil iti e tot mai greu sa fii la curent cu ultimele reglementari. Nu este intotdeauna usor, dar cel mai important este sa te asiguri ca esti la zi cu documentatia pentru toate autovehiculele si soferii companiei tale. Certificatele expirate sau actele lipsa atrag suspiciuni si, de acolo, pornesc alte dispute si verificari amanuntite.

Ce se intampla de cele mai multe ori cand politia din diverse state te ia in vizor?

Soferii sau companiile angajatoare risca sa primeasca amenzi, penalitati si chiar retineri administrative ale autovehiculului. Orice problema de acest fel consuma timp, bani si atrage intarzieri ale transportului. Nimic din ceea ce ti-ai putea dori!

Dupa cum spuneam, modificarile legislative continua sa apara: inceputul lunii iunie a venit cu schimbari pentru transporturile din Italia. Daca pana acum, vehiculele care incalcau legea si primeau amenzi erau trimise in tara de origine, acum se va proceda altfel: vehiculul strain va trebui parcat intr-un loc situat in Italia pe intreaga durata a detentiei administrative.

Ce inseamna mai exact?

Camionul care efectueaza un transport prin Italia si este surprins savarsind o ilegalitate, este obligat sa ramana pe teritoriul Italiei, pentru o perioada de 3 luni. In acest fel, politia si inspectorii vor avea acces oricand la autovehicul pentru a verifica conformitatea cu respectarea retinerii. Aceasta reglementare a fost oficializata pe 4 iunie 2021, in urma unei circulare a Ministerului de Interne din Italia. Teoretic, ea exista de mult timp, insa nu era pusa in aplicare. Politia rutiera obisnuia sa fie oarecum binevoitoare cu soferii si inchidea ochii la sanctiunea retinerii vehiculului strain. Camioanele erau lasate sa se intoarca in tara de origine si era aplicata o altfel de sanctiune: un fel de interdictie de circulatie pe teritoriul italian.

Probabil te-ai confruntat deja cu numeroase opriri si verificari ale camioanelor tale, in statele membre, care, de cele mai multe ori se incheie cu amenzi. Numerele de inmatriculare straine vor fi mereu un “motiv” pentru a “beneficia” de controale suplimentare, dar nu trebuie sa fie acesta un factor de stres pentru tine! Noi iti recomandam sa iti pastrezi focusul asupra bunului mers al companiei si, bineinteles, sa nu te abati de la scopul principal al oricarui business: dezvoltare si scalare.

Cum?

Activitatile care tin de micro-management pot fi delegate, cu usurinta. Spre exemplu, prin platforma noastra, poti scapa de cateva griji foarte usor, fara sa fie necesar sa revii luna de luna pentru a verifica stadiul lor. Poti sa iti introduci toti soferii care efectueaza transporturi internationale si vei beneficia de certificatele A1, simplu si rapid. Totodata, avem disponibila o aplicatie GPS care te va ajuta sa fii la curent cu pozitia fiecarui sofer sau autovehicul, in orice moment. Nu in ultimul rand, Tacho Manager  poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru zile linistite la munca si informatii updatate privind transporturile international.

Totusi, daca te confrunti cu amenzi pe care le consideri nedrepte, noi te putem ajuta sa le contesti. Ne mandrim cu rezultate extraordinare si suntem aici sa iti usuram munca!

Indiferent de problemele pe care le intampini in lumea transporturilor, noi suntem aici sa iti facem zilele mai placute si relaxante, ca tu sa te poti concentra doar pe a-ti duce afacerea la urmatorul nivel!

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on print
Share on email

Ultimele Articole