Un business de succes se naste din pasiunea si experienta acumulate de-a lungul anilor, dar este nevoie de cash-flow si profit pentru a putea merge mai departe. Ca in orice alt domeniu, transporturile iti pot aduce venituri substantiale daca stii cum sa gestionezi eficient finantele companiei. (poza1)
Stim ca activitatile zilnice de la birou si lucrul cu oamenii sunt obositoare si iti consuma mult timp, dar este indicat sa stii incotro se indreapta firma ta, in orice moment. Astfel, poti lua decizii bazate pe fapte concrete si iti va fi mult mai usor sa prioritizezi problemele relevante, avand un singur gand in minte: profitul. El este unul dintre motivatorii cheie care iti vor face afacerea sa mearga, intotdeauna. Bineinteles ca mediul de lucru si pregatirea profesionala a angajatilor este extrem de importanta, dar o afacere profitabila te va ajuta sa iti duci compania la urmatorul nivel.
Ce inseamna o afacere de transport profitabila, din toate punctele de vedere?
In primul rand, vei putea oferi angajatilor tai conditii de munca optime, cursuri si training-uri specializate si salarii de care sa fie multumiti. Oamenii sunt cheia succesului oricarei companii, asa ca noi iti recomandam sa investesti in angajatii tai, cu fiecare ocazie.
Totodata, vei putea deveni concurential pe piata, printr-o flota de autovehicule de top, dar avand un raport pret-calitate-eficacitate superior. Profitul mai mare inseamna ca fiecare investitie este trecuta prin mai multe filtre: eficienta, costuri, perioada de depreciere, mentenanta si altele.
Chiar daca a aparut o tendinta de crestere a tarifelor de transport, cheltuielile cresc si ele la fel de repede. Combustibilul, salariile, asigurarile si toate certificatele necesare sunt cheltuieli intr-o continua crestere. Si atunci, ce e de facut, pentru a-ti imbunatati marjele si profitul? Sa calculezi costurile si veniturile fiecarui transport pentru a sti ce ai de facut pe mai departe.
Cum se calculeaza corect costul unui transport?
Pentru a afla unde te situezi acum si ce imbunatatiri poti aduce pe viitor, ar fi indicat sa incepi de la datele de baza: pretul de achizitie al camioanelor si trailerelor, costurile cu soferii si alte cheltuieli aferente transporturilor propriu-zise. Aceste informatii economico-financiare din compania ta sunt necesare pentru a-ti calcula costul real al transporturilor. Calculul se face pentru fiecare camion in parte si ai nevoie de urmatoarele date:
- numarul de camioane, preturile acestora, detaliile de amortizare si valoarea reziduala;
- numarul de kilometri parcursi de fiecare camion pe an;
- costurile legate de remorci, soferi, personal si combustibil;
- rularea tipica goala, in procente;
- marja medie.
Contabilul sau economistul din compania ta te pot ajuta cu aceste informatii. Daca nu ai la indemana chiar toate aceste date, poti gasi valorile tipice din industrie pe internet. Pasul urmator este sa folosesti un calculator pentru profit, special destinat domeniul transporturilor. Noi iti recomandam calculatorul de pe website-ul Teleroute : este gratis si usor de utilizat. Introduci datele pe care le ai, completand cei 3 pasi, iar el iti va arata automat, la final, costul de transport per kilometru, pentru camioanele pe care le ai. Simplu si rapid, nu-i asa?
Recomandarea noastra este sa iti calculezi costurile si profitul periodic, ca sa fii mereu in control si sa iei cele mai bune decizii pentru viitorul companiei tale.