Certificatul A1 – O mică greșeală care a costat scump o firmă de transport, în Franța – Articol Blog Nr. 1 - GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT Certificatul A1 – O mică greșeală care a costat scump o firmă de transport, în Franța – Articol Blog Nr. 1 - GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT
Certificate Disponibile Gratuit
Certificate Disponibile Gratuit

GLOBAL PARTNER DEVELOPMENT

Certificate Disponibile Gratuit

Certificatul A1 – O mică greșeală care a costat scump o firmă de transport, în Franța – Articol Blog Nr. 1

Dacă ai o firmă de transport și efectuezi curse internaționale, deja te-ai lovit, cu siguranță, de numeroase probleme sau nereguli, poate chiar amenzi. Nu mai contează a cui a fost vina sau sau cum ar fi fost dacă nu s-ar fi întâmplat, important este că suntem aici să îți reducem din griji. Șoferii au curse lungi, oboseala își spune cuvântul și e uman să se mai facă greșeli, dar noi ne dorim să dormi liniștit noaptea, știind că certificatele Macron, certificatele Olanda, Austria, Belgia, Italia și toate reglementările privind Pachetul de Mobilitate pentru compania ta sunt la zi, pentru fiecare conducător. Transporturile în țările din Uniunea Europeană impun diverse modificări legislative pe care noi le aflăm printre primii, pentru ca tu și șoferii tăi să aveți drumuri liniștite și fără incidente.

Cum te vei simți știind că noi ne ocupăm de bunul mers al tuturor transporturilor internaționale pe care le fac șoferii tăi? Liniștit. Totul se va desfășura conform planificărilor, fără eventuale întârzieri sau abateri de la drum.

Un alt avantaj, când toate cursele merg nemaipomenit? Clienții și partenerii tăi au încredere în compania ta și continuă să apeleze la serviciile tale.

Iar acum, să îți povestim cum o firmă de transport a decis că e momentul să apeleze la servicii externe pentru șoferii lui, după numeroase întâmplări mai puțin plăcute. În luna ianuarie a anului acesta, unul dintre șoferii acestei firme (care a devenit între timp clientul nostru) a avut de efectuat un transport de marfă, cu încărcare de mărfuri în Toulouse, Franța și descărcarea lor lângă Pitești. Conducătorul camionului avea o experiență de peste 10 ani, dar nu a avut certificatul A1 la bord, doar certificatele Macron. De ce? Pentru că eliberarea acestuia de la Casa Națională de Pensii Publice București durează, iar cursa trebuia efectuată. Bineînțeles, la intrarea în Franța, a fost nevoit să îl prezinte autorităților de control care, observând lipsa formularului A1, nu au mai stat la discuții și au aplicat amenzi. Din cauza discuțiilor aprinse și întregului proces, conducătorul nu a mai reușit să se încadreze în intervalul orar de preluare a mărfii, iar totul s-a decalat cu o zi și, în plus, s-a instituit o amendă de 4.000 euro pentru firma de transport. De aici au apărut și alte penalități de întârziere, iar stresul întregii echipe a fost la cote maxime. Merită? Cu siguranță, NU! Cu o simplă înscriere pe platforma noastră, www.globalpartnerdvl.ro, se poate obține certificatul A1 în maxim 3 săptămâni de la primirea documentației pentru compania ta. În tot acest timp, firma de transport poate circula perfect legal pe baza recipisei de aplicare pentru certificat.

Care e scopul documentului A1 și de ce ar fi indicat să îl aibă toți șoferii?

Este un document care atestă faptul că titularul aparține sistemului de securitate socială din statul de trimitere, adică din România. Acesta este scutit de plata contribuțiilor sociale în alte state membre UE, SEE, Elveția, pe care le tranzitează sau în care efectuează diverse activități aferente serviciului de transport internațional, precum încărcarea sau descărcarea de marfă și alte activități.

Unde sau cui trebuie prezentat formularul A1?

Este indicat ca formularul A1 să se afle la bordul autovehiculului, pe tot parcursul cursei. Acesta trebuie prezentat autorităților de control, când este cazul sau unde este cerut.

Exemplul întâmplării din Franța se poate repeta oriunde. De exemplu, în Austria, formularul A1 nu este necesar în varianta fizică, este suficient să fie disponibil pe tabletă sau telefon, dar poate fi prezent și la bordul autovehiculului, pentru toate operațiunile de transport internațional din sau către Austria. Acesta trebuie întocmit pentru șoferul care se ocupă de transportul respectiv, dar cel mai ușor este să aplici pentru certificatul A1 pentru toți soferii care efectuează curse internaționale, pentru a fi mereu acoperit. Acesta este necesar în toate țările din spațiul comunitar, din Uniunea Europeană.

Ce se întâmplă în cazul în care nu poate fi prezentat documentul A1 autorităților de control?

Dacă facem referire la întâmplarea clientului nostru, lipsa documentului A1 poate duce la penalizarea firmei angajatoare cu o amendă de 4.000 euro. Are rost să afli ce se întâmplă dacă lipsește din bord? Mai bine nu!

Vrei ca afacerea ta să prospere? Atunci asigură-te că angajații tăi se pot focusa strict pe ceea ce au de făcut, adică pe încheierea cursei cu bine și la timp. Fără să își facă probleme pentru toate documentele și să aibă emoții la fiecare control.

Așteptăm să ne spui întâmplările tale. Cere-ne o ofertă personalizată pentru compania ta, ca să nu ajungi și tu subiect de blog: https://globalpartnerdvl.ro/certificate-a1-2/

Distribuie postarea

Share on facebook
Share on print
Share on email

Ultimele Articole